luni, 8 martie 2010

GURA LUMII

Nu garantam pentru autenticitatea celor de mai jos, dar se spune ca:


Zichil Valentin, prodecan Inginerie a prezentat un scurt raport la o sedinta cu cadrele didactice de la ingineria bacauana din care reieşeau următoarele:


La acreditarea specializării Tehnologia Informaţiei singurii doi specialişti în domeniu din catedră sunt Rotar Dan şi Culea George:


Dan Rotar – inginer electronist, doctor cu teza Contribuţii privind optimizarea circuitelor de comandă ale motoarelor pas cu pas prin implementarea acestora cu microprocessor,  predă 12 cursuri fără o pregătire calificată superior (doctorat sau doctorand în domeniu) şi nu are lucrări reprezentative în domeniul cursurilor predate.


Culea George – absolvent al Facultăţii de Automatică, doctorat în automatică, predă 11 cursuri fără o pregătire calificată superior (doctorat sau doctorand în domeniu) şi nici nu are lucrări reprezentative în domeniul cursurilor predate.


Despre prodecanul Culea George, rectorul ar fi afirmat în mediu restrâns că îi pare rău că l-a cooptat în echipa sa, deoarece nu a fost în stare să acrediteze o specializare.


Ceilalţi doi specialişti sunt de la Facultatea de Ştiinţe, prof.Tălmaciu şi conf.Nichita, care nu intră în calculul performanţelor catedrei chiar dacă sunt foarte bine calificaţi


-         Comisia ARACIS de acreditare condusă de preşedinte Voicu a făcut următoarele aprecieri:


1.    Eliminarea cursurilor din planul de învăţământ dacă nu sunt predate de specialişti cu pregătire superioară în domeniul cursului; prin eliminarea cursurilor neacoperite cu specialişti din UVAB, nu se mai asigură cursurile obligatorii din modulul de bază al specializării


2.    Modificarea valorilor creditelor afiliate cursurilor în raport cu volumul de muncă al studentilor


3.    Modificarea numărului de ore de studiu individual al studenţilor, ţinând seama şi de perioada de practică (3 săptămâni), de sesiune (3 săptămâni), de perioada de restanţe din an anterior (1 săptămână)


4.    Angajarea de specialişti cu doctorat în TI, dar deoarece nu se fac angajări este o problema cu modul de plată al acestora


Situaţia pentru TI este tragică.






La acreditarea specializării Design Industrial situaţia a fost asemănătoare, cu deosebirea că în design încă nu sunt doctori în specialitate deoarece specializarea este creată recent.


Norocul a fost cu o carte apărută în 2010 autor Şef lucr. Crina Axinte în domeniu şi câteva articole ale conf. Bogdan Chiriţă apropiate de specializare.


Modulul de bază (pentru primii doi ani) fiind pe structura Inginerie Industrială a fost realizat bine deoarece predau cadre didactice calificate cu doctorate în domeniul cursului predate.

Nu se ştie încă dacă specializarea va fi acreditată.

Comisia de la TI a propus ca în evaluarea tuturor specializărilor din UVAB să nu se ţină seama de activitatea plagiatorilor de pe lista iniţială de la ARACIS, moment în care doamna conf. Topliceanu a spus răstit că nu este corect deoarece acei oameni sunt titularizaţi prin concurs pe posturi şi le ocupă legal.

Într-o discuţie particulară cu preşedintele Voicu purtată de prof. Zichil despre specializarea Inginerie Economică, care urmează să fie reacreditată în anul 2011, fără a menţiona că se ocupă de aceasta, l-a întrebat dacă se va menţine aceeaşi linie privind plagiatorii, după care a arătat cu degetul pe Florescu Daniela, Topliceanu L, Ghenadi A., Zichil V., adică ar trebui să nu se ţină seama de activitatea a doi profesori şi doi conferenţiari din catedra IMSM. Doamna Topliceanu a sărit din nou că ar fi cazul să se înceteze cu stigmatizarea unor colegi, deoarece ei (conducerea) au început toată povestea şi acum nu mai pot să o oprescă, că nu este nimeni foarte curat în Facultatea de Inginerie, că prodecanul Zichil să înceapă critica cu el, cu decanul Carol Schnackovsky, Cristea Ioan etc. De asemenea că doreşte să promoveze profesor şi dacă nu i se scoate postul la concurs va da universitatea în judecată. Conflictul a fost aplanat de prof. Pintilie, şeful catedrei IMSM, care a spus că sunt discuţii particulare care pot continua după şedinţă.

Discuţiile aprinse între Topliceanu şi Zichil au continuat şi după terminarea şedinţei pe holul şcolii, discuţii animate de urlete şi ţipete, acuze reciproce de tipul: "ştiu că tu ai spus şi ai dat", la care Zichil răspundea "nu eu, ci rectorul, mie rectorul mi-a spus că tu …"






3 comentarii:

  1. Mama....sunt student la TI. Sa fie oare adevarat?
    Ne inchid astia specializarea? Mai am timp sa fug...dar unde este mai bine ca acasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. ionica cristinica9 martie 2010 la 09:33

    Asa rau s-a ajuns in scoala asta? Nu mai poate omul sa spuna o vorba ca apare pe blog. A devenit blogul asta un al doilea site ub.ro.
    Faceti ceva ca nu mai merge...
    Si daca tot m-am apucat de scris si am mare chef atunci sa stiti ca drumurile noastre la comisiile de acreditare s-au inmultit iar sperantele s-au diminuat.
    Si cum speranta moare ultima, dar se naste prima ....va mai scriu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai lasati-ne dracului in durerea noastra. Noi vrem sa avem invatamant de calitate la toate specializarile. Unii muncesc din zi si pana in seara, iar altii dau cu pana pe blog. Se pare ca nu au ce face!!! Ar fi bine sa le dam sa predea cursuri noi. Poate asa vor scrie si ei ceva de bine.

    RăspundețiȘtergere