marți, 16 martie 2010

GURA LUMII

Se spune că s-ar fi întâmplat la licenta din februarie 2010:




La ultimul examen de licenţă dom' profesor  Valiz a dorit să dea un exemplu de modul foarte corect cum pune în practică gândirea novatoare a excelentului pedagog ŞUVAB, care a impus tuturor un anumit mod de a prezenta lucrarea de diplomă şi anume inserarea în text a bibliografiei prin numere corespunzătoare cu materialele bibliografice menţionate. Deşi colegii din celelalte comisii de licenţă au fost îngăduitori şi au permis mici modificări chiar în ziua examenului (la comisia condusă de domnul prof. Cristea de exemplu), amânând cu câteva ore finalizarea examenului, Valiz a rămas inflexibil şi a declarat respins pe singurul candidat din comisia pe care o conducea ca preşedinte cu intransigenţă, deşi i s-a explicat că în sesiunea din vară au fost multe lucrări mult mai slabe calitativ faţă de aceasta şi ar putea să accepte situaţia sau modificări. Răspunsul dadaist (de la silaba pe care o repetă în faţa şefului, da şefu’) a răspuns în nota obişnuită a ciracului că îi este frică de ce se va întâmpla dacă află ŞUVAB că nu i-a respectat indicaţiile. Teroare nu glumă, chiar între prietenii din gaşca de conducere, nu mai vorbim de ceilalţi. Toţi se tem de geniul malefic aflat în plin elan de construcţie a viitorului luminos al şcolii băcăuane.

Oare va arata aceeaşi atitudine profesorul Valiz şi faţă de Ambăruş Ştefan sau Ficău Laurenţiu, ( cei toleraţi cu multă bunăvoinţă şi ajutaţi din umbră cu promovările) la comisiile de licenţă sau poate se va trezi din letargie decanul facultăţii şi nu-l va mai numi în comisii? (mai ales că este şi pe lista plagiatorilor, una din sancţiunile aplicate (cică) fiind nenumirea plagiatorilor în comisii importante). Unul este Valiz, şi are putere nu glumă. De fapt comisiile se fac în cabinetul ŞUVAB şi cum Zichil este mâna dreaptă (sau poate stânga), şoferul de serviciu pentru deplasări urgente în secret, rezolvări de taină sau pe post de translator cum este cazul în programul Erasmus, va fi în continuare în graţii.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la comisia de la Energetică unde prof.Petru Livinţi a dorit să aplice aceeaşi regulă, dar nu a putut şi de atunci încearcă să explice tuturor că s-a produs ceva neclar la examenul de licenţă şi nu are cine să-l asculte. Aici, pe acest blog, ar putea domnul profesor, cunoscut pentru intransigenţa sa să explice mai mult şi este aşteptat cu mai multe detalii.

2 comentarii:

  1. Studentul silitor16 martie 2010 la 08:16

    Si eu ma pregatesc pentru licenta anul acesta. Cel mai dureros lucru este ca ma invata sa nu plagiez chiar mai marii plagiatori ai scolii, unii chiar sefi. Pe cine sa mai crezi? In cine sa mai ai incredere? Suntem cu totii obositi de atatea cursuri ingramadite si fara nici un continut tehnic, de copiat referate pe la unele laboratoare si de stat la povesti nemuritoare la altele. Pe cand domnilor profesori un invatamant de calitate la UVABc?

    RăspundețiȘtergere
  2. alexandra/student cu plata16 martie 2010 la 12:49

    Ar trebui sa se faca un studiu cu privire la conditia studentilor(si in particular a studentelor)in UVAB, pt.ca s-ar descoperi multe magarii. Ce face dl Stanciu nu e rau dar as vrea sa discutam mai mult despre cum ne trateaza profesorii. Cine raspunde la prvocarea mea?

    RăspundețiȘtergere