miercuri, 17 martie 2010

GURA LUMII

Profesor universitar dixit:

Conform Statutului Personalului Didactic, norma unui profesor universitar este de 5-7 ore(la noi este de 11 ore), pentru un conferenţiar norma este de 7-9 ore (la noi este de 13 ore), pentru un lector norma este de 9-11 ore(la noi de 15 ore). Răspunsul ipocrit este că toţi care nu au cercetare pot avea normele încărcate cu 4 ore. Corect, dar toţi avem activitate de cercetare, contracte, lucrări, cărţi şi nu se justifică măsura. Este un abuz care la alte universităţi nu se practică.
Situaţia nu este creată de criză ci în mod artificial pentru a avea bani unii pentru salarii nesimţite, vorba lui Boc, şi pentru dotări la o singură specializare, Ingineria mediului unde prestează ca mari specialişti: UVAB şi PLAGIATOR LAZARICA. Apropos, ştie cineva unde şi când a finalizat studiile la Ingineria Mediului Industrial fizicianul student Lazăr Gabriel care promitea că se mută la Iaşi pentru licenţă. Cine l-a îndrumat (sau s-a autoîndrumat)?, ce lucrare de mare valoare a realizat de a primit imediat şi conducere de doctorat în domeniu? Acest caz este de râsul curcilor.
O altă nelămurire, vehiculată mult în ultimul timp, este de ce pe vremea decanului Pintilie se plăteau orele suplimentare realizate pentru recuperări de laboratoare, din banii încasaţi de la studenţi ( o cotă- parte mergea la profesori pentru orele suplimentare), acum nu se mai practică.
La fel, studenţii plătesc reexaminările iar profesorii sunt obligaţi să predea chitanţele la secretariat; din aceşti bani nu pot fi plătiţi pentru orele suplimentare? Răspunsul corect este nu, deoarece UVAB are nevoie de bani pentru el şi gaşca care cu care s-a înconjurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu